Thursday, May 26, 2011

selalu la beringat...

Dicoretkan oleh sephia sophia pada Thursday, May 26, 2011 0 orang berkata-kata Links to this post
Pernah tak korang terfikir malaikat maut akan datang menjemput dalam masa 5 minit lagi? Ye, selalu la beringat ye....

Friday, May 20, 2011

entry saja-saja..

Dicoretkan oleh sephia sophia pada Friday, May 20, 2011 2 orang berkata-kata Links to this post

Bahaya tak kalau tekanan darah rendah? aku baru tahu yang tekanan darah aku rendah rupanya...sebelum ni tak pernah check pun. Tapi bak kata doktor, memang ada je orang yang tekanan darah rendah..kalau dah memang rendah takpe, tapi kalau yang dari normal tiba-tiba jadi rendah, tu yang kena check tu. Adakah itu penyebab aku selalu sakit kepala setiap kali minum coffee or nescafe? Orang lain minum ok je...aku je yang sakit kepala kalau minum, tapi aku suka coffee =) Tetiba menyesal tak belajar biologi betul2 masa sekolah dulu. Tapi takpe, tak baik menyesal.. Kalau aku belajar biologi betul2 masa sekolah dulu, mesti aku tak dapat kos engineering sekarang ni =) Tu lah hikmahnya...haha. 

Tapi walau apapun, aku nak mengucapkan syukur ke hadrat Illahi...alhamdulillah. Sejak aku lahir sampailah umur sekarang ni, Allah sentiasa bersama aku. Owh bukan dengan aku je, dengan semua orang pun. Benarlah, Allah sentiasa bersama hambaNya.. Setiap perkara yang berlaku, walaupun aku tak suka perkara tu, tapi mesti aku nampak hikmah di sebalik setiap perkara tu, tak kisah la lambat atau cepat. Sebab, hanya Allah swt yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya, kan ? Ye aku tahu semua orang pun dah tahu pasal ni...tapi tak salah kan kalau aku nak mengingatkan? Dan aku sangat bertuah dikurniakan seorang ibu yang memahami.. yang selalu memberi komen dan nasihat yang positif kepada aku. Yeah, positive thinking ! Tu yang selalu mak ajar..

Dan aku memang sedang gembira bila memikirkan tentang dia dan dia... Your both dah mula mesra lagi, senang hati saya tengok. Marah2 manja takpe, gurau senda kan, hehe.. Ops, ni tiada kena mengena dengan aku, tapi mereka orang yang dekat dengan aku. Haha, nak gelak je bila teringat gurauan mereka.. Bila tengok orang sekeliling happy, kita pun akan happy, trust me ! Teringat kata2 dalam TV semalam..


"Kalau kamu suka melembutkan hati dan mencapai hajatmu, maka kasihanilah anak anak yatim, usaplah kepala mereka dengan kasih sayang dan berikan lah mereka makan dari makanan yang kamu makan, maka akan lembutlah hatimu, akan tercapai lah hajatmu."


Aku tak ingat ayat penuh, tapi macam ni la maksud lebih kurang ayat tu..sama2 lah kita hayati. Aku pun turut ingatkan diri sendiri, sifat manusia, memang selalu lupa dan alpa. Jadi kepada awak, harap2 dapat tunaikan hajat saya tu ye..kalau awak masih ingat lagi la.




p/s: tak sabar tunggu maharaja lawak malam ni. agak2 siapa yang dapat undi masuk eh?

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

sephiasophia =) Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review