Sunday, February 16, 2014

Cheesekut yang sedap!

Dicoretkan oleh sephia sophia pada Sunday, February 16, 2014 0 orang berkata-kata Links to this post
Mari belajar buat cheesekut dengan Sephiasophia! :)



Mula-mula sediakan 5 bahan ni. Lima je, so simple kan.

Pukul cream cheese dengan susu manis bersama. Macam ni.

Pastu ambik biskut Deluxe Cracker tu, cicah dengan fresh milk. Agak-agak je. Jangan sampai lembik sangat sampai tak boleh angkat pulak. Susun dalam bekas@loyang. Gambar takde sebab tak ingat pula nak ambik. Then sapukan cream cheese yang dah dipukul tadi atas susunan biskut. Taburkan nestum. Ulang balik langkah yang sama start dari cicah biskut dalam fresh milk tadi. Buat sampai bahan habis dan bekas@loyang penuh. Pastu masukkan dalam peti ais. Then, taraa!


Dap nye dap nyeee...



Lupa diri

Dicoretkan oleh sephia sophia pada Sunday, February 16, 2014 0 orang berkata-kata Links to this post
Salam..

Hari ni macam nak meluah perasaan yang ada kat dalam hati ni sikit. Saya teringin nak ada rumah mewah, kereta mewah, makan mewah..tapi satu yang saya takut, takut lupa diri. Manusia, bila dah pegang duit, bila duit depan mata, mudah sangat lupa diri. Lupa asal usul. Itu la yang paling saya takutkan. Kalau sedar takpe. Ni kalau tak sedar diri yang diri tu dah lupa diri. Acaner tu?

Ok dah cukup merepek hari ni. Ok bai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

sephiasophia =) Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review