Tuesday, February 28, 2012

lelaki suka mintak duit perempuan?

Dicoretkan oleh sephia sophia pada Tuesday, February 28, 2012

Pagi ni dengar radio sinar, ada orang share cerita, dia asyik jumpa lelaki yang suka ambil kesempatan je.. pasal duit la. Sebab tu umur dah 35 pun dia tak kawen lagi. Saya tak pernah lagi la jumpa lelaki macam tu. Orang perempuan tak suka lelaki yang suka mintak duit perempuan. Bukan sebab kedekut, tapi sebab... nampak sangat lelaki tu tak bertanggungjawab. Abes lepas kawen nak suami duduk rumah, isteri yang cari nafkah? Lain la kalau perempuan tu memang nak belanja.. takpe la. Belanja dengan kikis duit, lain tau. Mintak belanja dengan mintak duit pun lain.

Setiap kali keluar, asyik perempuan je keluar duit, masak la.. tak bertanggungjawab langsung lelaki tu. But tak bermakna asyik lelaki je pulak yang kena keluar duit kan. Perempuan tu bukan tanggungjawab dia lagi. Kalau dah sah suami isteri takpe, memang tanggungjawab dia. Duit suami, duit isteri gak. Tapi duit isteri, duit isteri je, kan? Haha.. seeloknya before kawen keluar sama2, keluar duit pun sama2 la. Takde duit, jangan keluar, jangan membazir.

Tapi kalau lelaki gentleman dengan tak gentleman, lain pulak perangainya. Malas nak cerita, sendiri mau belajar la... Saya tak tahu, saya bukan lelaki hihi.


p/s: kadang2 saya malu gak kalau keluar orang belanja.. tapi saya bagi duit, dia yang tak nak. kang pakse gaduh pulak.. dulu-dulu punya cerita la...

2 orang berkata-kata:

su suraya said...

aah weyhh,tapi bab ni macam sensitif skit..ikot orang gak kan plus aku tak jmpa lagi orang macam ni..hoho

sephia sophia said...

tak ti.. dats normal kalo laki mtk belanja mkn ke hape
tp sgt x normal kalo dia mtk keta umah bagai, support belanja die sume.. 2 la namanye nk mengikis. cam pmpn gak la. tp kalo laki yg mcam ni, mmg bhya la.... silap aribulan kawen dia x bg nafkah zahir.

cm aku tulis 2 la, kalo pmpn 2 sndiri rela hati nk bg, its ok.. tp kalau laki 2 je yg asik mtk, its not ok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

sephiasophia =) Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review