Monday, June 20, 2011

i love u

Dicoretkan oleh sephia sophia pada Monday, June 20, 2011

Ayah,
Insan yang selalu kemas dan buang barang2 kotor dalam rumah, cth: tahi kucing. Sebabnya, orang perempuan dalam rumah tu semua peng’geli’ =)





Mak,
Insan yang selalu ajar aku cara2 memasak, walaupun aku tak pandai semua masakan lagi. Insan yang ajar aku cara makan siput sedut, cara makan jagung yang betul =)





Along,
Abang yang selalu bagi aku duit belanja bila berkemampuan, walaupun aku tak pernah minta =)





Angah,
Abang yang selalu menasihati aku, terutamanya dalam soal lelaki. Abang yang selalu bagi pinjam set karaoke dia untuk kami adik beradik nak menyanyi =)





Alang,
Abang yang selalu belanja aku makan, bawa aku jalan2 especially masa aku balik rumah dia =)





Atih,
Abang  yang selalu bagi aku tumpang kereta dia bila balik kampung, walaupun aku tak pernah share duit minyak pun setiap kali balik kampung =)





Awin,
Adik yang selalu minta aku share topup, tapi aku bagi kadang2 je bila kredit tengah banyak =)





Mirul,
Adik yang selalu gak gaduh dengan aku, panas baran, tapi kami banyak kongsi rahsia =)





Palin,
Adik yang kuat menangis, adik yang selalu buat air teh ‘o’ petang2 untuk minum petang =)



Perkara yang paling aku suka about my family is, kami saling menghormati, insyaAllah sampai bila2. Cth: aku tak pernah dengar angah gelar diri dia 'aku kau' bila bercakap dgn along, dan camtu la dgn adik beradik yang lain. Kami tak di ajar mencarut dalam rumah. Abang2 aku sendiri tak pernah cakap b***h, b**i, p**i, c****a, apa saja perkataan yang tak elok kat aku dan adik2.. Kalau kat luar tu, cakap ngn kawan2 diorang pernah la kot, tp bukan dlm rumah.. I LOVE MY FAMILY SO MUCH !




p/s: semua imej adalah pinjaman dari encik google, tq..



2 orang berkata-kata:

AinolMursyida said...

Capot!.. ko pnye pic mane ..ekekeke

sephia sophia said...

pic aku comey bebenor, xleh nk tnjuk, hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

sephiasophia =) Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review