Friday, December 28, 2012

puding roti caramel

Dicoretkan oleh sephia sophia pada Friday, December 28, 2012
Lately ni, rasa cam rajin je nak masak-masak..sebelum ni tak pernah pulak rajin macam ni. So baru-baru ni saya ada buat puding roti caramel. First time buat :)








Ok kalau korang search gambar-gambar puding ni kat google, sume nampak saiz sederhana je kan.. ni disebabkan kat rumah saya tinggal loyang yang besar saiz dulang ni je, so saya terpaksa buat puding roti caramel saiz dulang jugak. Tengok, sepotong puding ni pun dah ikut saiz pinggan. Resepi yang saya amek kat internet sume ikut acuan puding saiz sederhana saiz pinggan je. Tapi saya terpaksa tambah acuan sendiri sebabkan nak ikutkan saiz loyang ni. Dah la first time buat, terus buat yang banyak pulak tu ikut acuan sendiri. So hasilnye, keras sket la sebab terlebih roti.. Tapi rasanya cam ok je, mak suka je hihi... sekurang-kurangnya next time buat saya dah tau apa nak tambah, apa nak kurang. Macam masa mula-mula buat kek batik aritu. Nanti korang try la buat tau. Chill! (^_^) v



2 orang berkata-kata:

Rara Nasiha said...

lama tak buat krim karamel. Rindu pulak nak makan :)

sephia sophia said...

hehe buat je... mmg sedap :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

sephiasophia =) Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review