Saturday, February 26, 2011

bestnye balik umah minggu ni ! =)

Dicoretkan oleh sephia sophia pada Saturday, February 26, 2011


Nasib baik aku balek rumah minggu ni, memang tak rugi. Nak tau kenapa? balek2 je, banyak gila makanan kat umah, yes aku suka ! Macam2 aku makan. Balek2 je ada ayam goreng yang dibakar macam sate, ada udang masak lemak, ada nasi minyak dengan lauk kari, memang terbaik la ! Tu belum masuk lagi buah2 di dalam peti ais, aiskrim coklat yang sedap tu (dah la ayah aku baru beli, maknanya banyak lagi,haha) Kuih2 lagi, banyak lagi la...sebab minggu lepas my parents baru balek dari singapore, so ada buah tangan dari saudara2 kat sana...

Tapi kan, tapi...ada gak yang tak best. Sebab aku kena paksa minum ubat yang tersangat la pahit, wek2 ! Gila pahit ubat tu, bayangkan pil panadol tu korang cairkan, pastu minum air tu. Tapi ubat ni lagi pahit dari panadol kot aku rasa....sebabnya? Aku ada resdung...sebab tu mak paksa minum ubat tu. Menangis2 aku masa nak telan ubat tu... wuwuwu....

Untuk pengetahuan korang, aku tak suka ubat cecair, say no to liquid medicine ! Aku memang tak suka ! Ubat batuk ke, jus kurma ke, madu ke, memang tak boleh masuk kat tekak aku ni. Memang dari dulu. Tapi hari tu masa kena paksa, aku kena telan gak. Sebab kalau aku tak telan, mak tak bagi tidur, waaa! Mak siap masuk bilik tu nak suruh aku minum ubat..








Ni lah ubat pahit yang aku cakap tu..memang ubat ni bagus pun, lagi2 sesiapa yang ada resdung (macam aku). Tapi apa kata lepas ni individu yang hasilkan ubat ni, buat dalam bentuk pil pula, konfem aku beli =)





4 orang berkata-kata:

Amir => said...

ko...
xtakut gemok kew???ish3x...
makan jew keje nyer huh...
owhh takut ubat cair ek...
tu ar sapa suh sakit2 nie...
ha3x...

مستقيم محمد نجيب said...
This comment has been removed by the author.
su suraya said...

hahhahaa..masak weyhh kene paksa makan ubat.garang tol cik zizah neh

sephia sophia said...

amir: gemuk? ok aku nk diet pasni, hehe
mustaqim: anda pasti?
su: makin garang kot...terpaksa telan sbb nk tdo, kelakar weyh, haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

sephiasophia =) Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review