Friday, October 29, 2010

project yang tak menjadi,..lala~~

Dicoretkan oleh sephia sophia pada Friday, October 29, 2010

Apabila selesai 1 paper exam, kita pn bersorak2 seolah-olah dh abes semua paper
padahal baru je habis paper pertama, huhu....ade 2 paper lg ni

hai guys...hari ni aku tak nak ckap psl luahan perasaan or luahan hati la, 
sbb takde ape yg mengganggu fikiran aku sekarang, hehe...sekarang je la, besok lusa tak tau...
hari tu aku baru lepas presentation mini project
aku buat psl digital alarm clock, susah woo wa ckp lu..
tapi group lain yg buat tajuk yg same ngan aku ni pn takde yg jadi
maknenye.....termasuk la aku, hehehehe
project aku tak jadi pn..
takpe la, nanti dh jd engineer nanti baru aku buat lek project tu
penat sangat.. hari2 aku pening kepala, sakit kepala sebab project tu
banyak menda kena pikir
dah la aku leader (leader yg tak bertauliah la tapi, hehe)
memang semua menda aku kne pikir la
first sekali bila dapat tajuk tu
aku kena design circuit dia
pastu suh lecturer check, kalo ade salah betulkan lg
pastu buat PCB layout dia lak
pastu PCB board plak...n then pasang components
aku kena make sure kan track tu takde yg putus bila dh convert kat PCB board
lepas tu, part yg paling memeningkan kepala
aku kena pikir coding dia...tu yang paling susah tu
dah la belajar subjek ni dlm ms sebulan je
tu pun blaja coding yang senang2
sekali kena wat yg susah yang amat ni, wadduh...
sbb tu la project aku tak jadi, hahahah
sebab coding yang salah kot.....maybe
so di sini aku sertakan gambar2 yg sempat diambil ms buat project ni



Ha ni adalah top view PCB board aku. kemas x? hehe...byk gile jumper kan.




Ni plak dr pndangan bawah. dlm bahasa orang barat, bottom view.




Ni sekali dgn hardware box la.....



Butang ni kat belakang box, untuk matikan alarm nanti.




7 segment....senget sket la, budak2 bru belajar la katakn.




2 orang berkata-kata:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

sephiasophia =) Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review