Monday, December 27, 2010

cerita kedai kopi

Dicoretkan oleh sephia sophia pada Monday, December 27, 2010
hai guys... sem baru dah nak start, tp aku still takde mood nak mula kuliah baru. Tapi sebenarnya aku bukan nak citer pasal kuliah baru ke, sem baru ke, dh abes cuti ke, tapi aku nak cite sket la pengalaman aku kan... U all mesti ada ciri2 lelaki idaman or ciri2 perempuan idaman kan? So macam tu gak la aku, mesti adenye.. Tapi kita kne ingat yang kita takkan dapat yang sempurnanya, percaya la. Dulu kan, aku suka lelaki yang gila2, nakal ala2 tak jahat gitu, tak skema, lelaki yang jadi perhatian perempuan. Ala mcm hero korea tu,,, (perasan gila aku nk hero korea).. Tapi jangan silap, aku tak suka hero korea sebab jambu sgt, haha.. So aku penah  ada dulu, first kapel aku. Ye, dia ramai kawan perempuan, ramai orang cakap dia hensem ( tapi aku rasa tak pun....) Walaubagaimanapun aku tak nafikan dia mmg suka mengusik. Kadang2 kitorang tgh jalan2 kt shoping komplex pun dia sempat usha2 orang lain... Tapi aku tak marah sebab aku tahu dia sayang aku, masa tu la.... Ni masa dulu ok, bkn skang. Aku rasa mcm dihargai sbb dlm banyak2 perempuan yang rapat ngn dia, nakkan dia, dia pilih aku yang tak seberapa ni, msti la aku terharu kan? Tapi dah adat manusia.... tak penah bersyukur. Akhirnya last sekali dia pilih perempuan lain....

Nak dipendekkan cerita, so kitorang pun clash.. lepas peristiwa tu, aku dah ubah fikiran. Aku tak nak lagi dah lelaki macam tu. Biar la skema pun, asalkan tak curang ngan aku, leh wat aku bahagia sentiasa. Pernah jumpe tak lelaki yang tak layan perempuan? Means bukan gay, tapi lelaki yang bersyukur dgn adanya seorang isteri, bukan dua, bukan tiga, bukan empat. Ok ni apa yang aku rasa la... Aku rasa seseorang tu sangat cool kalau ada orang nak menggedik dgn dia, tapi dia tak layan pun. Cool gila, serius, mcm hero korea dah.. Aku rasa dia sangat sweet kalau dia pun tak menggedik dgn perempuan or lelaki lain. Aku suka kalau satu hari nanti orang ckp kat aku, "pendiam gila laki ko, susah kot nk bercakap menda2 lagho dgn dia" sebab aku tahu rupa-rupanya dia romantik dgn aku je, hehehe.... Tapi sangat tak suka kalau ada orang cakap "laki ko baik la, peramah sangat2, heheh"..... Owh tu bahaya tu. Kalau lelaki yang cakap takpe, ni kalau perempuan gak yang cakap, nampak sgt la laki aku tu "peramah" dengan perempuan ye...

Ok dah cukup la aku cakap mende2 lagho hari ni, full stop.

5 orang berkata-kata:

su suraya said...

kudut,,aku jumpe lelaki yang ramai nak mampos kawan pompan..camno tuh???

sephia sophia said...

haha cam konal yo sapo 2
payah gak 2 masalah eh 2

ecaisyah said...

keding!!!!laki aku bnyak cakpa amacam mana buat???ko kan doktor cinta....ngeeh4

sephia sophia said...

haha aku plak
xpe, laki ko setia, aku tau 2...
dont worry la, haha
dh nmpk dh ciri2 kesetiaan 2
ape2 pn jodoh di tangan tuhan
bukan di tangan bapak, hahahah!!

su suraya said...

weyyy,,ko konal ko?? sapo lah gek eh tu kan,,hahahaha kudut nanty midterm g karok lagi jom!!!! lepas gian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

sephiasophia =) Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review